Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Aprenentatge Servei

05.04.2016

L'ApS com a font d'aprenentatge



Qualsevol Projecte d’ApS és una bona font d’aprenentatge individual, grupal i també de l’entorn. I és una bona excusa per aprendre una metodologia que ens pot servir per a moltes coses.

Aprenentatge individual:
Jo, com a persona, aprenc a discutir i a argumentar; exercito la meva imaginació i poso al servei del grup la meva imaginació i les meves habilitats. Tots i cadascun dels membres de la branca aporten el seu granet de sorra a un projecte col·lectiu del qual se senten orgullosos. És una oportunitat magnífica per avançar en el creixement personal, per incrementar l’autoestima i la seguretat, per prendre consciència de qui som.

Aprenentatge grupal:
El grup descobreix que la unió fa la força, que les accions i les potencialitats individuals,quan estan coordinades i treballen per un objectiu comú, tenen un efecte multiplicador. El Projecte d'ApS és una ocasió meravellosa de viure una experiència de grup que no els pot deixar indiferents.

Aprenentatge de l’entorn:
Qualsevol Aps implica un coneixement a fons de la realitat sobre la qual es vol intervenir.

Aprenentatge d’una metodologia:
Aprenem una manera de fer que no sols ens serà útil per desenvolupar el projecte que fem a la branca,sinó que també ho serà en altres situacions que podem trobar tant a dins com a fora de l’agrupament.

És evident que en qualsevol projecte d’ApS ben fet hi ha dos elements als quals hem de donar la màxima entitat:
 
  • Aprenem a fer quelcom de manera sistematitzada i
  • Fem un servei a la  comunitat, a la societat, al territori, etc.


Comparteix