Mantenir una alimentació saludable cobra molta importància durant la infància i l'adolescència. Els campaments són una experiència educativa vivencial, per tant
cal potenciar uns hàbits d'alimentació saludables. Cal tenir en compte, doncs, diversos aspectes a l'hora de dissenyar els menús dels nostres campaments i hi ha preguntes que cal respondre per tal de planificar aquestes qüestions.
- Quins aliments hauríem de consumir en més quantitat i quins haurien d'estar presents de forma més esporàdica en un menú saludable? Per exemple, és molt més sa berenar fruita fresca que no pas brioixeria processada.
- Quins aliments són més idonis per la temporada de l'any? Hem de pensar que a l'estiu, amb la calor que fa normalment, hi ha plats molt més apropiats, frescos i de fàcil digestió (amanides fredes, gaspatxos, empedrats de llegums, fruites del temps, etc.).
- També és important reflexionar sobre quines racions haurem de servir, depenent de l'edat dels infants i joves que participen de l'activitat i la quantitat d'energia que hem gastat aquell dia (no és el mateix un dia de ruta per la muntanya que una jornada tranquil·la on hem estat tot el dia al campament estable).
Guia alimentària 'Petits canvis per menjar millor'
Per fer-vos la feina més fàcil, aquí teniu una eina educativa, desenvolupada per l'
Agència de Salut Pública de Catalunya, en el marc de l’estratègia PAAS (Pla integral per a la promoció de la salut mitjançant l’activitat física i l’alimentació saludable). Conté
missatges senzills sobre aliments i conductes que cal potenciar, amb l'
objectiu de sensibilitzar i promoure la qualitat i la sostenibilitat de l'alimentació.
Descarrega-la aquí
En aquest enllaç podeu consultar tots els recursos que ha creat l'Agència de Salut Pública Catalana, recopilant consells per gaudir d'una alimentació saludable als campaments i activitats en general.