Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Fem Campaments

Acampades a la llera de rius o en zones inundables

Quan acampem en el medi natural hem de tenir en compte els riscos derivats de possibles aiguats o inundacions. En aquesta línia, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha establert que cal tramitar un permís si es vol acampar en les zones següents:

  • A menys de 100 metres de la llera dels rius.
  • En una zona inundable. 

En cap cas es pot acampar en cap cas en les denominades Zones de Flux Preferent (ZFP) dels rius.
 
Com es tramiten aquests permisos?

En aquests moments, l’ACA està revisant els terrenys de totes les xarxes (entre elles, Campaments i Més), i tots els terrenys on hi ha hagut activitat notificada l’estiu passat. Això permetrà determinar en quina situació es troben i quins tràmits caldria fer, si és que cal fer-ne algun. Així doncs, actualment no hem de fer cap consulta ni tràmit


Tots aquells agrupaments que tinguin previst acampar en terrenys que no formin part de la xarxa de Campaments i Més, i tampoc tinguessin activitat el curs anterior, cal que ho notifiquin a la Secretaria Tècnica. Cal donar la següent informació:

  • Nom del terreny o paratge
  • Municipi
  • Comarca
  • Coordenades

Quan rebem la resposta de l’ACA respecte a la situació dels terrenys, i segons l’abast de la situació, gestionarem i unificarem tràmits des de l’Oficina de Serveis Generals i les Secretaries Tècniques.

Més informació al web de la Direcció General de Joventut sobre Campaments Juvenils i terrenys d’acampada.
 
 


Comparteix