Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Jamborinada

14.06.2021

Els personatges



JAMBO
 
El Jambo és un explorador espacial que va detectar que s’acabava el temps que invertim en accions per transformar el món. Per aturar aquest estrany fenomen va demanar l’ajuda a 5 personatges per tal de reunir a milers d’infants i joves el cap de setmana del 29 i 30 d’abril de 2017 a la ciutat de Tàrrega durant la Jamborinada.
 
MARTÍ
 
El Martí és el personatge que va acompanyar els Castors i Llúdrigues, el grup dels més menuts (de 6 a 8 anys). Té 7 anys i viu al camp. Li encanta la natura, les plantes i els animals. Té per mascota un conill de peluix que es diu Bru.

A través del Martí, els infants van treballar la natura i la voluntat de cuidar l’entorn proper, alhora que van aprofundir en la responsabilitat que té cadascú en aquesta fita compartida.
 
CARLOTA
 
La Carlota és el personatge que va acompanyar els Llops i Daines (de 8 a 11 anys). Té 10 anys, és una apassionada de la lectura i estima molt la natura.

Viu en un petit poble amb la seva família i sempre que pot passa el temps a l’aire lliure. Amb ella, els infants van treballar la curiositat, la descoberta de l’entorn, l’amor per la lectura, etc.
 
KOTAKE
 
El Kotake és el personatge de Ràngers i les Noies Guia (d’11 a 14 anys). Té 13 anys i fa poc que ha arribat a Catalunya. Si ser adolescent ja no és fàcil, per a ell, que acaba d’arribar i tot li és nou, ho és encara menys. Li costa relacionar-se amb normalitat i ha trobat un refugi al seu canal de Youtube. Com a youtuber, en Kotake se sent còmode explicant les seves intimitats als “Kotakis”, que és com anomena als seus seguidors.

A través del Kotake, els joves van treballar la resolució de conflictes, la multiculturalitat, l’autoestima i van aprendre a valorar la diferència sense jutjar-la.
 
MARIONA
 
La Mariona és el personatge de Pioners i Caravel·les (de 14 a 17 anys). Té 16 anys, li encanta la fotografia i les seves amistats són molt diverses, cosa que li ha obert molt la ment.

A través de la Carlota, els joves van treballar les desigualtats amb la idea d’obrir debats al voltant de l’homofòbia, la desigualtat de gènere, etc. i la van poder seguir-la a través de la seva pàgina de Facebook.
 
NIL
 
El Nil és el personatge que va acompanyar els i les Truc (a partir de 17 anys). Té 19 anys i és un apassionat de les curses de muntanya amb compromís social.

Li agrada compartir les fotos dels paisatges que recorre a través del seu canal d’Instagram, així com les seves inquietuds i les accions que fa per a transformar el món.


L'autor dels personatges de la Jamborinada és en Pau Ricart.


Comparteix