Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

MISC Montserrat International Scout Centre CAT

L'entorn natural

El MISC es troba en un entorn plenament integrat a la natura, amb rutes ja configurades (algunes dirigides explícitament al treball de l’espiritualitat) i nombroses oportunitats per descobrir la muntanya i els racons que ofereix. Activitats com el senderisme i l’escalada estan a l’ordre del dia dels visitants de la muntanya; així doncs és fàcil seguir les moltes rutes ja marcades com per exemple el GR-172, GR-5/96, GR-5 i el més que conegut Camí de Sant Jaume.

L’origen geològic d’aquest massís és sedimentari i amb el pas del temps, el vent i la pluja han modelat les agulles o monòlits fins a donar-hi formes molt diverses que configuren el seu aspecte únic i d’una bellesa incomparable. La imaginació popular ha associat aquests contorns a figures humanes o d’animals, els ha donat nom i ha inventat llegendes que expliquen el seu origen fantàstic.

A Montserrat creixen unes 1.250 espècies diferents de plantes i la vegetació que predomina és l’alzinar amb marfull, típic del bosc mediterrani. Tot i això, les diferències climàtiques que es donen al massís fan que hi trobem també espècies pròpies d’indrets molt secs al costat d’altres d’ambients humits.

La fauna també és molt variada, les espècies que es fan més visibles són el tudó, el tord, el falcó, l’esquirol, la cabra salvatge, el porc senglar i la salamandra, entre moltes d’altres que amb una mica de sort i paciència es poden observar.
 


Comparteix