Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Drets dels infants

Dret a celebrar

El dijous 20 de novembre del 2015 se celebra el 26è Aniversari de la Convenció dels Drets de l'Infant.

Ja han passat més de dues dècades des de que, el 20 de novembre de 1989, els drets dels infants van ser ratificats per 192 països del món a l'Assemblea General de les Nacions Unides. Ja fa més de 50 anys (1959) que es va signar, com a preàmbul del que avui celebrem, la Declaració Universal dels Drets del l'Infant, moment en que la infància va deixar de ser considerada objecte de protecció per passar a ser subjecte de ple dret.

Actualment, i a Catalunya en concret, podem dir que gaudim d'una relativa bona salut per al que fa al compliment d'aquests drets. Tot i així hi ha mancances i aspectes a millorar que des de l'escoltisme i el guiatge no ens hem de cansar de reivindicar i treballar activament per a transformar-ho.

No obstant, molts dels països signants incompleixen sistemàticament aquests drets i és per això que ara més que mai hem de denunciar i reivindicar per a que tots els infants del planeta puguin viure amb dignitat i d'acord amb allò que ara ja fa 25 anys la major part del món va acordar.

Sabíeu que?
 
  • Més de 4.000 menors de cinc anys moren al dia per la falta d'aigua potable.
  • Més de 72 milions de nens no van a l'escola. El 54% són nenes.
  • 2 milions de nens estan infectats amb el VIH.
  • 215 milions de nens han de treballar per sobreviure. Alguns ho fan en condicions extremes.
  • Uns 300.000 nens són utilitzats com a soldats. D'ells, 120.000 són nenes, els quals, a més, han de servir d'esclaves sexuals.
  • La convenció dels Drets dels Infants no l'han ratificada només dos països, Somàlia i els Estats Units d'Amèrica.


Comparteix