Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Canviem per canviar el món

Fa tres anys, MEG vam votar el pla estratègic amb el qual volíem “canviar per canviar el món”. Seguint aquest lema, hem anat treballant les fites marcades al pla i ara toca emprendre l’objectiu d’actualitzar MEG, modernitzar la nostra entitat, pel que fa al seu governança democràtica, el mètode pedagògic i la seva definició.

Per aquest motiu,
 


En una primera fase, els Espais Generals i les Taules de Demarcació i Sector van treballar les necessitats de l’entitat per a poder identificar els reptes per a renovar-nos. A continuació, va arribar el torn dels agrupaments, i conjuntament es van concretar necessitats, idees de millora i objectius a assolir en cada repte. 

Un cop recollides totes les visions dels reptes, es van crear comissions de treball formades per persones expertes, amb coneixement transversal de l’entitat i una àmplia trajectòria a l’organització. Les comissions van començar a traçar solucions als reptes que se’ns plantejaven com a entitat, incorporant l’experiència del treball fet durant el procés d’unitat de les tres entitats escoltes, en base als següents blocs temàtics: estructura organitzativa, model d’assemblea i participació, comunicació interna i marc normatiu.

Després de mesos de reflexió, ens hem trobat a l’Emboliquem la TroCa per debatre i reflexionar sobre la proposta de model d’entitat que votarem a l’Assemblea General Ordinària 2022.

Amb la visió dels agrupaments sobre les millores per a actualitzar la definició i l’organització de l’entitat podrem posar fil a l'agulla i construir el nou MEG.

Canviem per canviar el món!