Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Fem Campaments

Campaments fora de Catalunya, 10 passos a seguir

 1. Decidir què voleu fer Heu analitzat les necessitats de la branca i ha sorgit un interès per gaudir d’una aventura d’escoltisme i guiatge internacional? Perfecte! Ara cal que decidiu quin tipus de campaments voleu fer. Uns campaments internacionals a Suïssa? Una ruta per Portugal? Fer un projecte d’intercanvi entre escoltes i guies d’arreu del món a Polònia? Anar a una Jamboree a Bèlgica? Fer un projecte solidari al Marroc? Escolliu el que escolliu no perdeu el nord: segur que us heu marcat uns objectius generals de curs i aquests campaments seran una part important per assolir els objectius marcats. Detecteu les necessitats que la vostra unitat té i feu el projecte més adequat segons el que us heu marcat per treballar com equip, com unitat i durant el curs.
 
 1. Informeu-vos i formeu-vos 
  Per a preparar i dur a terme uns bons campaments fora de Catalunya, no hi ha res com informar-se i formar-se prèviament per tal d’anar preparats i preparades i que aquest sigui un èxit. No deixeu escapar les oportunitats que ofereix la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) per a conèixer i endinsar-se en l’aventura internacional (International Fair, La Trinca 2.0 i Jambarretina).També hauríeu de dedicar temps per a conèixer el lloc de destí i les experiències d’altres campaments en marxa o ja desenvolupats.
 
 1. A treballar! 
  Som-hi! Heu de treballar el projecte de campament amb el grup d’infants i joves al llarg del curs,  per tal de que se’l facin seu i s’involucrin en les diferents tasques i etapes. Feu dinàmiques, tallers i activitats per fomentar el repartiment de les tasques i que tota la unitat al complet assumeixi la responsabilitat d’uns campaments d’aquestes característiques. Decidiu quin tipus de campaments voleu fer i si voleu desenvolupar-hi un projecte. Planifiqueu bé les tasques prèvies i posteriors, i assegureu-vos que serà assequible i assolible per tots i totes vosaltres, tant a nivell econòmic com de responsabilitats.
 
 1. Informació de les normatives 
  Hi ha normativa allà on aneu? Heu de consultar la normativa del lloc on aneu per tal d’assegurar-vos que compliu tots els requisits per anar al país d’acollida. Segons quins llocs, us demanen que envieu tot un seguit de papers per poder tenir l’autorització d’acampada i un cop enviada us faran arribar una notificació que us permetrà dur a terme els campaments en el seu territori. En aquest cas heu de tenir molt en compte quins són els terminis per presentar tota la documentació. Estigueu atents, no sigui que feu tard!. D’altres vegades només cal enviar els papers i no cal esperar resposta. En aquests casos haureu de guardar el certificat de l’enviament dels documents.
 
 1. Recerca de finançament 
  Un campament fora de Catalunya suposa un cost important. Cal que sigueu creatius i busqueu quins extrajobs us poden ser més beneficiosos. Si el que us plantegeu no és només un campament sinó que desenvolupareu un projecte de Fraternitat Universal o d’Educació per al Desenvolupament, heu de saber que MEG fa cada any una convocatòria de finançament intern per a projectes internacionals. Mireu-ne bé les bases que trobareu a l’Espai del Cap / Documents / Finançament, per saber si compliu amb els criteris.

  Si el vostre projecte és d’intercanvi amb un agrupament d’algun moviment escolta i guia membre del Projecte 4 Vents, també podeu consultar les bases del Rebombori a www.escoltes4vents.cat
 
 1. Dossier de campament 
  Un cop consultades les normatives i la paperassa que cal preparar amb antelació i us hagueu assegurat que compliu amb tot el que demanen, toca preparar el dossier de campaments! El dossier és el mateix que faríeu per uns campaments dins de Catalunya i el trobareu aquí.
 
 1. Ampliació de l'assegurança (fora de Catalunya) 
  En cas que marxeu fora de Catalunya heu de tramitar una ampliació d’assegurança en viatge internacional. Per tramitar l'ampliació, cal omplir amb mínim 30 dies d'antelació el formulari de campaments internacionals, adjuntar un llistat amb nom, cognoms, DNI (si en tenen) de tots participants, intendents i responsables i fer el pagament amb targeta. El formulari permet descarregar o imprimir el certificat d'ampliació d'assegurança (que cal dur a sobre) per campaments dins l'estat espanyol. Per la resta del món s'enviarà per correu electrònic el certificat a l'agrupament en uns dies.
 
 1. Vist-i-plau del dossier a la demarcació 
  Amb tot això fet, i amb una antelació mínima de 40 dies abans de l’inici de l’activitat, ja podeu anar a la demarcació perquè us signin el dossier. Si tot està correcte, el/la responsable pedagògic/a de la demarcació el signarà, però en cas que falti documentació o estigui incomplet, us el retornarà perquè feu les gestions oportunes.
 
 1. Autorització de MEG 
  Un cop signat, què us queda? Un cop el/la responsable pedagògic/a de demarcació ha donat el vist-i-plau al vostre projecte, la demarcació, amb una antelació mínima de 30 dies abans de l’inici de l’activitat, es posarà en contacte amb l’OSG per a tramitar l’autorització definitiva que signa el/la comissari/ària de la demarcació. Un cop signat el permís, obtindreu un document d’autorització de MEG, que és el que legitima la vostra activitat fora de Catalunya i que haureu de dur a sobre al llarg de tots els campaments.
 
 1. Ja podeu marxar! 
  Això és tot! Un cop tingueu aquesta autorització de MEG en paper i signada, ja podreu marxar. 
  Per més informació: 


Comparteix