 |
- Rentar molt bé els utensilis de cuina després de cada àpat. Utilitza sabó, aigua calenta i un raspall per eliminar tota la brutícia i els residus d'aliments.
- Revisar la qualitat de la neteja dels infants i joves. Assegurem-nos que tots els estris de cuina i menjar queden nets i segurs per a tornar-los a fer servir amb garanties sanitàries.
- Utilitzar utensilis diferents mentre cuinem. Això evita la contaminació creuada entre els aliments que no requereixen cocció i aquells que sí que ho fan.
- Vigilar les intoleràncies alimentàries. Cal mantenir els aliments ben separats i fer servir estris nets i exclusius per a les persones que en pateixin.
- Conservar els aliments crus dels cuits per separat. De la mateixa manera que evitarem utilitzar els mateixos utensilis per a manipular-los a l’hora de cuinar, també és important separar-los en l’emmagatzematge.
- Netejar bé els aliments, com fruites i verdures, abans de cuinar-los o de consumir-los en cru, ajuda a eliminar la brutícia, els contaminants superficials i les bacteris. F aigua potable per rentar-los i els fregarem suaument amb les mans o un raspall.
- Rentar-se molt bé les mans abans i durant la manipulació dels aliments, així com abans de consumir-los. Les mans són una font comuna de bacteris i altres microorganismes, per això cal rentar-les durant un minut i mig o dos minuts.
- Coure bé els aliments. Assegurem-nos que els aliments arribin a una temperatura suficient per a una cocció completa i uniforme, assegurant així la seva seguretat per al consum.
|