Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Fem Campaments

Tests d'antígens per a caps, intendents, joves i infants

Arrenca la campanya de tests d’antígens per a caps, intendents, joves i infants (a partir dels 10 anys) que han de començar activitats de lleure aquests dies. Més de 1.000 farmàcies catalanes comencen avui a oferir tests d’antígens gratuïts a aquests col·lectius que duran a terme campaments, rutes, camps de treball o casals aquest estiu. 

Animem a totes les persones que entren en aquesta campanya a fer-se el test abans de marxar per garantir la realització de l’activitat així com per responsabilitat social.

Recordem, però, que NO és un test per fer-se quan som contactes estrets d’algú que ha donat positiu ni quan tenim símptomes. És només preventiu per a garantir el desenvolupament de les activitats de lleure.
Qui es pot fer el test?                                                                                                                             
  • Caps i intendents
  • Joves i infants (a partir de 10 anys)
Sempre que no siguem contactes estrets d’algú que ha donat positiu ni tinguem símptomes. Si estem en algun d’aquests dos casos NO hem d’anar a la farmàcia, hem de seguir els protocols de Salut ja establerts. 
 
Quan me’l puc de fer?                                                                                                                   
Es recomana el més de proper a la data de realització de l’activitat, i com a màxim 72 hores abans. Si es fa fins a 72 hores abans, es demana responsabilitat durant aquest període fins que comenci l’activitat per evitar riscos.
Per a activitats sense pernoctació, com els casals on es torna a dormir a casa i no es manté l’estanquitat del grup bombolla, es recomana fer el test cada 3 dies o 2 vegades per setmana.
 
On me’l puc fer?                                                                                                                                
Més de 1.000 farmàcies catalanes ofereixen els tests d’antígens gratuïts. Consulta aquí el mapa de farmàcies per municipis. 
Pots anar a la que més et convingui, no cal que sigui del teu municipi de residència. Truca abans d’anar-hi per consultar si tenen una franja horària establerta per a ferels tests d’antígens.
 
Quina documentació necessito i què he de saber?                                                                      
Hauràs de mostrar el teu DNI o targeta sanitària CatSalut i a més: ​En qualsevol dels casos, hauràs d'omplir la declaració responsable que et pertoca.

Per a més informació consulteu els documents facilitats per la DGJ:
Com és el test?                                                                                                                             
El procediment és d’autopresa de mostra acompanyada. És a dir, t’has d’extreure tu mateix/a la mostra amb l’acompanyament de la persona farmacèutica. Aquest document t’explica com fer-ho. 

La farmàcia et facilitarà el resultat en 15 minuts. L’endemà també podràs consultar el resultat electrònicament a l’aplicació mòbil LaMevaSalut.cat (pots descarregar-la aquí: Android o iOS).
 
Què passa si dono positiu?                                                                                                          
En el cas que el resultat sigui positiu:
  • NO has d’anar al CAP.
  • T’has de confinar 10 dies. 
  • Rebràs un SMS de Salut on hauràs d’indicar els teus contactes estrets. 
  • Hauràs d’avisar ràpidament a les persones responsables del campament o casal, per si la teva baixa té algun impacte en l’activitat. 
 


Comparteix