Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Internacional

Internacional

Campaments fora de Catalunya10 PASSOS A SEGUIR

1. Decidir què voleu fer
Heu analitzat les necessitats de la branca i ha sorgit un interès per gaudir d’una aventura d’escoltisme i guiatge internacional? Perfecte! Ara cal que decidiu quin tipus de campaments voleu fer. Uns campaments internacionals a Suïssa? Una ruta per Portugal? Fer un projecte d’intercanvi entre escoltes i guies d’arreu del món a Polònia? Anar a una Jamboree a Bèlgica? Fer un projecte solidari al Marroc? Escolliu el que escolliu no perdeu el nord: segur que us heu marcat uns objectius generals de curs i aquests campaments seran una part important per assolir els objectius marcats. Detecteu les necessitats que la vostra unitat té i feu el projecte més adequat segons el que us heu marcat per treballar com equip, com unitat i durant el curs.
 
2. Informeu-vos i formeu-vos
Per a preparar i dur a terme uns bons campaments fora de Catalunya, no hi ha res com informar-se i formar-se prèviament per tal d’anar preparats i preparades i que aquest sigui un èxit. No deixeu escapar les oportunitats que ofereix la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge (FCEG) per a conèixer i endinsar-se en l’aventura internacional (International Fair, La Trinca 2.0 i Jambarretina).També hauríeu de dedicar temps per a conèixer el lloc de destí i les experiències d’altres campaments en marxa o ja desenvolupats.

En aquesta línia, us pot ser molt útil fer un cop d’ull a la Guia per a Campaments Fora de Catalunya, que trobareu entre els Annexes del Dossier i a l’apartat “Campaments fora de Catalunya” del Dossier Digital.
 
3. A treballar!
Som-hi! Heu de treballar el projecte de campament amb el grup d’infants i joves al llarg del curs,  per tal de que se’l facin seu i s’involucrin en les diferents tasques i etapes. Feu dinàmiques, tallers i activitats per fomentar el repartiment de les tasques i que tota la unitat al complet assumeixi la responsabilitat d’uns campaments d’aquestes característiques. Decidiu quin tipus de campaments voleu fer i si voleu desenvolupar-hi un projecte. Planifiqueu bé les tasques prèvies i posteriors, i assegureu-vos que serà assequible i assolible per tots i totes vosaltres, tant a nivell econòmic com de responsabilitats.
 
4. Informació de les normatives
Hi ha normativa allà on aneu? Heu de consultar la normativa del lloc on aneu per tal d’assegurar-vos que compliu tots els requisits. Penseu que podeu trobar-vos normatives de lleure però també altres normatives que us poden afectar en funció del tipus d’activitat que tingueu prevista: normatives d’acampada o de pernocta, de foc, etc. També hi ha destinacions sense normativa de lleure pròpia, en aquests casos us demanem que seguiu complint amb la normativa catalana pel que fa a ràtios i titulacions.

De normatives de lleure n’hi ha de molt diverses i n’hi ha de més complicades que la catalana. Sigueu prudents i informeu-vos-en amb molt de temps. En aquest sentit, us poden ser útils els resums que trobareu a l’Espai del Cap > Documents > Campaments i excursions > Estat espanyol o Resta del món i posar-vos en contacte amb el Servei Internacional de MEG. 

Si escriviu al Servei Internacional prendran nota de les vostres intencions i us poden informar en cas de canvis de normativa d’última hora, us poden donar un cop de mà a l’hora de definir projectes o us poden posar en contacte amb grups que estiguin preparant campaments similars per si voleu compartir recursos, etc.
 
5. Recerca de finançament
Un campament fora de Catalunya suposa un cost important. Cal que sigueu creatius i busqueu quins extrajobs us poden ser més beneficiosos. Si el que us plantegeu no és només un campament sinó que desenvolupareu un projecte amb cara i ulls, heu de saber que MEG fa cada any una Convocatòria de Finançament Intern per a Projectes Internacionals. Mireu-ne bé les bases que trobareu a l’Espai del Cap > Documents > Finançament, per saber si compliu amb els criteris.
 
Si el vostre projecte és d’intercanvi amb un agrupament d’algun moviment escolta i guia membre del Projecte 4 Vents, també podeu consultar les bases del projecte “Rebombori”. En trobareu més informació al seu compte d’Instagram (@Projecte4Vents). 

6. Ampliació de l'assegurança (fora de Catalunya)
En cas que marxeu fora de Catalunya heu de tramitar una ampliació d’assegurança en viatge internacional. Per tramitar l'ampliació, cal omplir amb un mínim de 30 dies d'antelació el formulari de campaments internacionals, adjuntar un llistat amb nom, cognoms, DNI (si en tenen) de tots participants, intendents i responsables i fer el pagament amb targeta. El formulari permet descarregar o imprimir el certificat d'ampliació d'assegurança (que cal dur a sobre) per campaments dins l'estat espanyol. Per la resta del món s'enviarà per correu electrònic el certificat a l'agrupament en uns dies.

7. Dossier de campaments
Un cop consultades les normatives i la paperassa que cal preparar amb antelació i us hagueu assegurat que compliu amb tot el que demanen, toca preparar el dossier de campaments. El dossier és el mateix que faríeu per uns campaments dins de Catalunya però haureu d’activar i omplir l’apartat “Campaments fora de Catalunya”.
 
8. Vist-i-plau del dossier a la demarcació o àrea
Un cop hagueu acabat el Dossier l’haureu d’enviar a Demarcació perquè en facin la validació logística i pedagògica. A més a més, el Servei Internacional revisarà que compliu amb la normativa del lloc de destí.
 
9. Permís de MEG
Quan el vostre Dossier tingui el vist-i-plau tant de la part logística com de la part pedagògica, us podreu descarregar el Permís de MEG.
 
10. Ja podeu marxar!
I això és tot! Un cop tingueu el permís de MEG, ja podreu marxar.
 
Per a més informació:


Comparteix