Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Jamborinada

Un gran projecte fet realitat

La Jamborinada va començar fa temps en la imaginació de moltes persones, que volien mostrar al món que els infants i joves som l’esperança d’un futur millor i que l’educació és un pilar bàsic per aconseguir-ho. Ha estat gràcies a la il·lusió i a la implicació de totes i tots que hem fet realitat la trobada d’escoltes i guies més gran que s’ha fet mai a Catalunya!

Estem molt contents, hem sigut més de 13.000! I volem donar-vos les gràcies als escoltes i guies d’arreu de Catalunya i també de Mallorca i el País Valencià, que heu estat els autèntics protagonistes de la Jamborinada. Som la força per moure el món!

Tornarem cap a casa, cap al nostre poble, cap a la nostra ciutat i recordarem “com vam gaudir la Jamborinada”, imaginant que “tot de fulards lligats travessaran el mar i les muntanyes”.

Tornarem al cau a fer el que hem fet sempre, però serem més conscients que no estem sols, sinó que som molts i que tenim un gran potencial per transformar la societat, per moure el món.

Quina sort tenim de ser de cau, d’anar de campaments, i d’haver participat en la Jamborinada, tots junts! I és que al cau compartim experiències molt significatives. Quan anem d’excursió a la muntanya. Quan dormim sota el cel estrellat. Quan fem un raid a la natura. Quan ens organitzem per fer un projecte. Quan descobrim i participem del nostre barri, del nostre poble...

Un dia mirarem enrere i recordarem tot allò que hem viscut a l’escoltisme. Les persones amb qui hem compartit, i tot allò que hem après i que de ben segur ens acompanyarà per sempre.

I això és possible gràcies als caps. Autèntics herois i heroïnes que feu possible aquesta gran aventura que és l’escoltisme. Gràcies per la tasca educativa i voluntària que dueu a terme des dels agrupaments dissabte rere dissabte. Gràcies pel vostre compromís i pel temps que dediqueu als infants i joves!

I volem agrair també l’empenta i la dedicació del centenar de persones voluntàries que durant més de dos anys heu dedicat molt temps, il·lusió i esforç per aconseguir que aquest gran somni que era la Jamborinada es fes realitat.

Gràcies a les més de mil persones que durant la trobada heu dut una samarreta rosa i un fulard lila, i que heu dinamitzat les activitats, que heu fet possible cada desplaçament, el repartiment del menjar, el muntatge i el desmuntatge dels espais, etc. Res d’això no hauria funcionat sense vosaltres, els Minairons, els voluntaris de cap de setmana, d’entre els quals molts heu passat per l’escoltisme i heu volgut ajudar-nos a fer funcionar la Jamborinada.

Una menció molt especial per la ciutat de Tàrrega, ciutat acollidora de la Jamborinada, que des del primer moment ha acollit aquest projecte amb els braços oberts i ens ha donat totes les facilitats per fer-lo realitat.

Per concloure, volem agrair a tots els escoltes i les guies la confiança i la implicació en aquest gran projecte que somiàvem junts. Finalment s’ha fet realitat!

Recordeu sempre: som la força per moure el món! Sempre a punt!

Jordi Castellà, Marta Miarons i Núria Montanyà, coordinadors de la Jamborinada
Fragment del discurs de clausura de la JamborinadaComparteix