Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Llum de la Pau de Betlem

Què és la Llum de la Pau?

Com cada any quan s’acosta el Nadal, els escoltes i guies d’arreu del món comencen a treballar en el seu projecte més internacional, la Llum de la Pau de Betlem. Des de ja fa anys, els Escoltes i Guies d’Àustria viatgen a Betlem i allà encenen una espelma. Un cop han retornat a Viena, es celebra un acte ecumènic on, d’aquesta primera espelma, se’n n’encenen centenars d’altres, a través de les quals la flama es va escampant arreu del món, simbolitzant la pau que esperem que arribi a tots els racons del nostre planeta.

Tot aquest projecte esdevé realitat no només gràcies als escoltes i guies, sinó també a la col·laboració de milions de persones que, tot i no estar vinculades a l’escoltisme i el guiatge, ajuden a transmetre aquest missatge de pau.

Amb el lema d'aquest any volem encendre la “Llum de la Pau de Betlem” com a símbol d’esperança “en clau de Pau”, per posar consciència als infants i joves sobre aquesta tragèdia i per interpel·lar-nos a cadascun i cadascuna de nosaltres  també a un nivell més interior.

Un any més, a Catalunya s’organitza un acte per repartir aquesta flama arreu del nostre territori. Aquest any, l’acte es celebrarà a Sant Pere de Torelló, el diumenge 15 de desembre a les 18h (lloc per determinar).Comparteix