Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Natura i muntanya

Excursions i Rutes

Camins que ja són clàssics


El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent-te conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terraLa Carros de Foc és una travessa entre els nou refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, que amb el pas dels anys s’ha convertit en una clàssica del Pirineu.
Podeu fer la travessa de manera organitzada o bé per lliureEl Camí dels Bons Homes és un itinerari que rememora l'exili dels càtars occitans, anomenats Bons Homes, que promovien el cristianisme pur i senzill. El camí comença al santuari de Queralt, a Berga, i acaba al Castell de Montsegur, a Aireja - França


La travessa Cavalls del Vent és una ruta de muntanya entre vuit refugis situats al Parc Natural del Cadí-Moixeró, que amb el pas dels anys ha anat guanyant participants i fent-se cada cop més popular.
Podeu fer la travessa de manera organitzada o bé per lliure


Hi ha la sensació que Catalunya s’ha mantingut al marge del moviment jacobeu i de la peregrinació a Santiago de Compostel·la, però la realitat és ben diferent ja que actualment tenim 4 rutes del Camí de Sant Jaume a Catalunya

Les vies verdes segueixen trams ferroviaris sense trànsit o camins de la natura i poden ser recorregudes a peu o en bicicleta.


Webs col·laboratives

Les webs col·laboratives han arribat al món de l'excursionisme, i això obre noves possibilitats, com tenir més informació amb un accés més fàcil i l'oportunitat de compartir experiències amb tot el món. Cada vegada més, per preparar una excursió, cerquem la informació a Internet i ens descarreguem els tracks per seguir la ruta gràcies al GPS
 
            
Camptocamp.org és una web dedicada als esports de muntanya. Hi trobareu un munt de ressenyes que segur que us seran útils

                    
         
Wikiloc és un lloc per descobrir i compartir rutes a l'aire lliure a peu, en BTT i de moltes més activitats

       

Itineraris

Senderos GR és un lloc web que recull informació de tots els senders de Gran Recorregut d'Espanya. Podeu consultar els itineraris i descarregar-vos els tracks de manera gratuïta.

El Palau Robert posa a l'abast dels ciutadans rutes de totes les comarques de Catalunya. Aquests itineraris permeten descobrir el territori d'una manera atractiva i senzilla en una plataforma com Wikiloc.


Si el que voleu són rutes per Lleida i els Pirineus, podeu consultar al lloc web de turisme de Lleida.  Viu les rutes de trekking i senderisme a Lleida i als seus Pirineus!


Itinnerània és una iniciativa de les Comarques de la Garrotxa, el Ripollès i l'Alt Empordà basada en el model suís, la xarxa de senders és com un "mapa" de carreteres però pedestre, que permet anar de qualsevol punt a qualsevol altre.

 


Comparteix