Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Llum de la Pau de Betlem

​​

Llum de la Pau 2021
AFRONTEM LA PANDÈMIA SENSE EXCLUSIONS

"Aquesta pandèmia no és una guerra, és un test de la nostra humanitat”
Frank-Walter Steinmeier

 

No, no creiem aquesta pandèmia s’ha de tractar com una guerra, ans al contrari.

Sabem que davant les crisis la gent pot treure el millor o el pitjor. Nosaltres apostem sempre per la pau com a camí. I com fa anys que expliquem, no només amb aquella pau que evita el conflicte, si no també amb aquella que es preocupa per fer justícia i deixar un món millor de com l’hem trobat.

Hi ha un conte, anomenat “El gra de cafè”, que intenta fer paral·lelismes entre com afecta l’aigua bullint a tres aliments, amb com ens transforma una dificultat. L’aigua bullint converteix l’ou en dur (quan era ben fràgil) i la pastanaga en tova (quan era ben forta) però al gra de cafè el que fa és transformar l’aigua. I com el “gra de cafè” no volem que aquesta pandèmia ens faci durs o tous, si no tot el contrari, ser eines de transformació.

Tinguem també en compte que aquesta crisi no ens afecta només com a persones o grup. Hi ha persones que estan afrontant aquesta crisi soles, hi ha gent que ha perdut la feina, s’està produint una crisi econòmica i social que, com sempre, afecta més als col·lectius més desfavorits.

Ja fa temps que sabem que cal plantejar-nos el nostre estil de vida i el model de societat actual, individualista que ens deshumanitza... Fa 21 anys que us portem la llum de la pau de Betlem, encesa a la cova del naixement de Jesús pels escoltes austríacs i repartida des de Viena, com a símbol de pau. Juntament amb la llum, us volem oferir aquests recursos pels agrupaments, escoles, parròquies i comunitats.

Esperem que us ajudin a afrontar aquests moments, buscant aquelles alternatives per seguir endavant, procurant vetllar perquè ningú es quedi enrere i ajudar a pensar i treballar per aquesta transformació del model de societat.

Comissió de la Llum de la Pau de Betlem 2020

Notícies #llumdelapau

llum de la pau, espiritualitat, agrupaments, transformació social, lideratge juvenil

20 anys de Llum de la Pau a Catalunya

16.12.2019

L’acte, organitzat per l’AEiG Mestral i amb el suport de l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves la Salle i Maristes, va acollir unes 400 persones d’arreu del territori ... +

Gènere i pau per celebrar els 20 anys de la Llum de la Pau a Catalunya

05.11.2019

Cada any l'Equip de la Llum de la Pau procura que els materials treballin un tema concret. Enguany volen denunciar les desigualtats de gènere. És a dir, tot allò que no permet ... +

Llum de la Pau 2017

‘Som clau per la pau’, el 16 de desembre torna la Llum de la Pau

03.12.2018

“Els últims anys hem dedicat els materials de la llum a descobrir que la pau no només és l’absència de guerres i violència sinó que també són ... +