Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Llum de la Pau de Betlem 2017​Som aigua. Som aire. Som foc. Som terra. Estem formats pels mateixos elements que la resta d’éssers amb qui compartim el planeta. Malgrat tot, l’actitud de la nostra societat occidental cap a la natura és de domini, d’explotació, de superioritat. Ens remuntem al moment en què comencem a percebre la Terra com un recurs, enlloc de fer-ho com a la nostra mare. 

La nostra era, industrial i materialista, proposa un model de desenvolupament, producció i consum globalitzat, que homogeneïtza les cultures i degrada les dinàmiques de subsistència locals, que perden capacitats i guanyen pobresa, exclusió, desigualtats i conflictes pels recursos. En definitiva, una forta disminució de la qualitat de vida de les persones.  

Així doncs, tal i com es recull a l’encíclica "Laudato si" del Papa Francesc “No hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó una sola i complexa crisi  sòcio-econòmica.” I afegeix que “La trajectòria per a  la solució requereix una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornar la dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura.”

La realitat és dura i fosca però hi volem posar llum i esperança. I sabem com fer-ho. L’educació des del compromís, la pau, la sensibilitat i la presa de consciència ens permetran fer petits canvis quotidians de repercussió global. 

Així mateix, podrem sortir de la tecnocràcia per recuperar la transcendència. Fer créixer la humilitat, l’harmonia, l’espiritualitat i el temps necessaris per la contemplació: aquella actitud del cor que permet captar les paraules d’amor de la Natura, la clau de volta per una transformació interior i global.  

Esperem que els materials de la Llum de la Pau proposats us permetin aprofundir i reflexionar sobre totes aquestes qüestions, i contribueixin a un canvi en la manera d’entendre el món i a nosaltres mateixos. 

Comissió Llum de la Pau

Notícies #llumdelapau

Acte de rebuda de la Llum de la Pau 2017

400 persones celebren la rebuda de la Llum de la Pau a Pineda de Mar

19.12.2017

L’acte, organitzat per l’AEiG Montpalau amb el suport de l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves la Salle i Maristes, va acollir unes 400 persones d’arreu del territorial ... +

Llum de la Pau 2016

El 17 de desembre torna la Llum de la Pau sota el lema "Som terra"

29.11.2017

"Som aigua. Som aire. Som foc. Som terra. Estem formats pels mateixos elements que la resta d’éssers amb qui compartim el planeta. Malgrat tot, l’actitud de la nostra societat occidental ... +

Llum de la Pau 2016, Sant Celoni

400 persones reben la Llum de la Pau recordant la crisi de les persones refugiades

12.12.2016

L’acte, organitzat per l’AEiG Erol i l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves la Salle, la Salle Sant Celoni, i la Pastoral de la Salle Catalunya, va acollir unes 400 persones ... +