Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Llum de la Pau de Betlem 2018“Enderrocar i destruir és molt fàcil. Els herois són aquells que construeixen i que treballen per la pau” (Nelson Mandela).
 
Enguany es tornarà a encendre una nova llum a Betlem, per seguir estenent el seu missatge de pau. Des de l’escoltisme i el guiatge la seguim apropant als agrupaments, grups de joves, parròquies, escoles i comunitats.
 
Aquesta llum en recorda el veritable sentit del Nadal: El naixement de Jesús entre els més pobres i desfavorits i el seu missatge de pau. Una pau que cal treballar cada dia, que implica una solidaritat universal, que implica que tota persona ha de poder viure amb dignitat, lliurement, sense distinció de religió, gènere, ètnia o estatus social.
 
Els últims anys hem dedicat els materials de la llum a descobrir que la pau no només és l’absència de guerres i violència sinó que també són situacions d’injustícia dels migrants i refugiats, que la pobresa no és només la econòmica sinó que hi ha molts tipus de pobresa com la energètica, d’accés als recursos, a la cultura i a l’educació. També hem recordat que la protecció del medi ambient i l’ús d’energies renovables també hi estan relacionades.
 
Enguany volem centrar-nos en la responsabilitat que hem de tenir tant individualment com en grup per treballar per la pau. Hem de seguir conscientciant-nos i conscienciar els altres, hem de seguir denunciant les injustícies, però també hem de ser constructors de pau en el dia a dia, vetllar perquè les nostres actituds en el dia a dia siguin promotores d’aquesta pau.
 
Eduquem doncs per la cultura de pau: “un conjunt de valors, actituds i comportaments que reflecteixen el respecte a la vida, a l’ésser humà, i a la seva dignitat i que posen en primer pla als drets humans, el rebuig a la violència en totes les seves formes i l’adhesió als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància, així com la comprensió entre els pobles, els col·lectius i les persones.” (Escola de cultura de pau 2008, UAB)
 
Com diu Xarango en la seva cançó “Obrim les portes”, nosaltres podem ser “la clau” que obre aquestes portes i ser veritables herois, tal com recordem les paraules de Nelson Mandela just quan es compleixen 100 anys del seu naixement.
 
Comissió de La Llum de la Pau

Notícies #llumdelapau

Llum de la Pau 2017

‘Som clau per la pau’, el 16 de desembre torna la Llum de la Pau

03.12.2018

“Els últims anys hem dedicat els materials de la llum a descobrir que la pau no només és l’absència de guerres i violència sinó que també són ... +

Acte de rebuda de la Llum de la Pau 2017

400 persones celebren la rebuda de la Llum de la Pau a Pineda de Mar

19.12.2017

L’acte, organitzat per l’AEiG Montpalau amb el suport de l’Àmbit d’Espiritualitat de MEG, Joves la Salle i Maristes, va acollir unes 400 persones d’arreu del territorial ... +

Llum de la Pau 2016

El 17 de desembre torna la Llum de la Pau sota el lema "Som terra"

29.11.2017

"Som aigua. Som aire. Som foc. Som terra. Estem formats pels mateixos elements que la resta d’éssers amb qui compartim el planeta. Malgrat tot, l’actitud de la nostra societat occidental ... +